Штаб уточнив обставини загибелі військовика під Талаківкою.

 

Військовик Збройних сил України, котрий помер у п'ятницю, отримав поранення за кільканадцять хвилин перед початком "шкільного перемир'я", іще на День Незалежності.

 

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, інформує "Українська правда".

 

"24 серпня о 23:45 під час хаотичного обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї в районі Талаківки (напрямок Маріуполя) один військовий зазнав поранень, йому було надано медичну допомогу і доправлено до медзакладу. Однак після опівночі від отриманих поранень військовослужбовець помер", — повідомив Мотузяник.

 

Троє військових зазнали поранень у районі шахти Бутівка внаслідок ворожого обстрілу.

 

У напрямку Луганська неспокійно було в районі Бахмутської траси та у Попаснянському районі. Бойовики стріляли з мінометів, випустили понад 30 снарядів. Протягом дня бойовики порушили "тишу" 11 разів, у шести випадках застосувавши міномети.

 

На донецькому напрямку зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій, бойові дії розгорнулися біля Авдіївки та в районі позицій "шахта Бутівка", бойовики застосовували легке озброєння.

 

На приморському напрямку у Чермалику бойовики застосували міномети, випустивши 10 снарядів. Під час збройних провокацій українські війська відкривали вогонь у відповідь.

 

Дещо інакший звіт подає українська сторона в Спільному центрі контролю та координації: "ЗС України на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали".

 

За даними української сторони СЦКК, вже на другій хвилині встановлення “шкільного” режиму тиші бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів позиції сил АТО в районі селища Талаківка.

 

З 00:30 по 00:45, вдруге порушивши "режим тиші" 25 серпня, НЗФ ОРДО обстріляли будинки мирних мешканців у селищі Зайцеве.

 

"Такі злочинні дії незаконних збройних формувань ОРДО свідчать про грубі порушення мінських домовленостей, відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках тристоронньої контактної групи щодо дотримання “шкільного режиму тиші" вздовж усієї лінії розмежування сторін та зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту", — зазначили в Центрі контролю.

 

25.08.2017