У "марші вишиванок" взяли участь бійці УПА та АТО.

 

В Івано-Франківську до Дня Незалежності відбувся "марш вишиванок".

 

Як пишуть Версії.if.ua, біля 14:00 до пам’ятника Іванові Франку зійшлися тисячі франківців та гостей міста. Тут сформували святкову колону на чолі з оркестром, ветеранами УПА та АТО, духовенством та місцевими чиновниками.

 

 

Серед бійців УПА знову засвітився екс-мер Франківська Богдан Борович – у цьому строї його вже бачили в столиці 8 травня в День пам’яті та примирення. Історія тоді наробила чимало галасу в соцмережах.

 

Франківці розгорнули величезний стяг та рушили вулицею Незалежності до Вічевого майдану.

 

Охорону забезпечували поліціянти. До слова, очільник патрульної поліції Франківська теж прийшов у вишиванці.

 

На майдані був молебень та святкове віче. 

 

Чин молебню здійснили священики кількох конфесій. Відтак хор "Галицькі передзвони" разом з присутніми виконали духовний гімн України "Боже великий, єдиний...", пише Бліц-Інфо.

 

Опісля дали слово очільникам.

 

"Світ до нас несправедливий. В XII столітті ми захистили Європу від татарської орди. Сьогодні ми захищаємо Європу від московської орди, але вони не поспішають приймати нас у своє співтовариство", – сказав голова облради Олександр Сич.

 

Зі слів міського голови Руслана Марцінківа, 24 серпня – свято всіх поколінь: січових стрільців, вояків УПА та сучасних воїнів АТО. "Ми сьогодні всі разом, адже розуміємо, що ми – одна українська родина", – зауважив бурмистер. 

 

По завершенні був концерт.

 

24.08.2017