Суд заарештував водія Петра Димінського.

 

Галицький суд Львова присудив арештувати на два місяці чоловіка, причетного до аварії біля села Ямельня, в котрій загинула 31-річна Наталя Тріла. Йому інкримінують порушення ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України – "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, котрі спричинили смерть потерпілого.

 

Про це йдеться у повідомленні Галицького суду. 

 

"Органом досудового розслідування встановлено, що 18 серпня 2017 року, близько 15 години 10 хвилин, громадянин «Б», керуючи автомобілем марки «Мерседес Бенц» та рухаючись ним автодорогою сполученням «Львів–Краковець» 16 км + 300 м і проїжджаючи її ділянку в с. Ямельня, Яворівського району Львівської області, в напрямку до м. Яворів, порушив вимоги Р.1 п.1.5 , Р.10. п.1.10 (в частині значення терміну «небезпека для руху», «обгін»); Р.2 п.2.3 (підпунктів «б» та «д»); Р.14 п.14.6 (підпункту «а», «в»), а також Р.34 «Дорожня розмітка» (в частині вимог дорожньої розмітки п.1.1. дод.2 «вузька суцільна лінія») Правил дорожнього руху України", – йдеться у судовому повідомленні.

 

Власне, водій "проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, виконуючи обгін попутного йому автомобіля марки «Опель Астра» на перехресті з другорядною дорогою, яка веде до с. Ямельня, перетнувши при цьому суцільну лінію горизонтальної дорожньої розмітки 1.1 дод.2 ПДР України, яка поділяє потоки транспорту зустрічних напрямків, не переконався, що це буде безпечним та не створить перешкод іншим учасникам руху". "Такими своїми діями створив аварійну обстановку, що призвела до зіткнення між ним та попутнім автомобілем марки «Опель Астра», який на той час розпочав виконання лівого повороту із автодороги сполученням «Львів-Краковець» на автодорогу, яка веде до с. Ямельня, Яворівського району Львівської області, внаслідок чого водій автомобіля марки «Опель Астра» від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці події", – поінформували в суді.

 

Як зазначає видання Zaxid.net, ідеться про Андрія Борща – охоронця Петра Димінського, котрий є співвласником телеканалу ZІК та почесним президентом футбольного клубу "Карпати".

 

Згідно з переказом прес-служби суду, підозрюваний визнав свою вину та вказав, що, "порушивши правила безпеки дорожнього руху, будучи особою, яка керує транспортним засобом, здійснив зіткнення із автомобілем марки «Опель Астра», що спричинило смерть жінки – водія".

 

Між тим двоюрідний брат Наталії Тріли Степан Мацевко від імені родини висловив недовіру офіційній версії правоохоронців і закликав зголоситися свідків. "Зіткнення було дуже сильним, з авто сестри не залишилося нічого, "Мерседес" злетів в кювет і врізався в дерево. Але чомусь на водієві, який стверджує, що був за кермом, нема жодної подряпини чи синця. Також є свідки, які бачили, як Димінський пересідав у позашляховик. Тепер він максимально замітає сліди і уникає кримінальної відповідальності", – написав Мацевко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Не можна залишати вбивцю без покарання", – наполягає Степан.

 

21.08.2017