Іспанській поліції вдалося запобігти ще одному теракту в Каталонії.

Операцію зі знешкодження терористів правоохоронці провели в місті Камбрільсі.

 

 

Як повідомила іспанська поліція, нападники в Камбрільсі, що за 100 кілометрів на південь від Барселони, в ніч на п'ятницю, 18 серпня, збили мінівеном кількох людей, завдавши їм травм. Очевидно, зловмисники мали намір повторити теракт, вчинений у центрі Барселони у четвер ввечері, 17 серпня. Група зловмисників намагалася прорватися на автомобілі до пішохідної зони курортного міста. Проте автомобіль перекинувся. На місце оперативно прибула поліція.

 

Під час перестрілки правоохоронці застрелили  чотирьох зловмисників, ще один був поранений, але помер у шпиталі – повідомило видання El Pais. За даними іспанських медиків, нападники поранили сімох людей, включно з поліціянтом.

 

Тим часом іспанські правоохоронці повідомили, що затримано двох підозрюваних у вчиненні автомобільного теракту в центрі Барселони, відповідальність за який взяло на себе угруповання «Ісламська держава». За свідченням правоохоронців, затримані є вихідцями з Північної Африки. 

 

Як ми вже повідомляли, у центрі каталонської столиці в четвер, 17 серпня, увечері вантажний мікроавтобус в'їхав у натовп пішоходів. Внаслідок автомобільного теракту в Барселоні 13 осіб загинуло і ще близько двадцяти людей отримали поранення.

18.08.2017