Щонайменше 13 осіб загинуло внаслідок автомобільного теракту в Барселоні.

У центрі каталонської столиці в четвер, 17 серпня, увечері вантажний мікроавтобус в'їхав у натовп пішоходів. 

 

 

Як повідомляють на сайті газети El Pais з покликом на джерело в каталонській поліції, білий мікроавтобус проїхав кілька десятків метрів пішохідною зоною на центральній вулиці Рамбла в Барселоні й зупинився біля ринку Бокерія. Видання повідомляє, що водієві і його спільникові вдалося втекти.

 

Кількість загиблих, за останніми даними барселонських правоохоронців, зросла до тринадцяти, ще близько двох десятків людей отримали поранення.

 

Місце інциденту оточене поліційними постами, закриті найближчі станції метро. Мешканців і гостей міста просять не відвідувати району, в якому було скоєно теракт.

 

Іспанська влада кваліфікувала інцидент як теракт. Триває пошук водія білого мікроавтобуса і його спільника, котрі зникли з місця злочину. За деякими даними, вони забарикадувалися в турецькому ресторані, взявши заручників.

 

Також повідомляють про стрілянину в одному з ресторанів в центрі міста. За даними видання El Periodico, двоє озброєних людей, які ввірвалися в ресторан, імовірно, утримують заручників. Не відкидають, що мовиться саме про «автомобільних терористів».

 

Окрім того, видання El Periodico повідомляє, що на два місяці раніше ЦРУ попереджало каталонську владу про можливість теракту в Барселоні.

17.08.2017