КНДР здатна сама виробляти ракетні двигуни.

Про це інформаційній аґенції Reuters повідомив неназваний представник американських спецслужб.

 

 

«У нас є дані розвідки, які дають змогу припустити, що Північна Корея не залежить від імпорту ракетних двигунів. Ми вважаємо, що вони в змозі виробляти двигуни самі», – запевнило джерело аґенції.

 

При цьому інше джерело Reuters зауважило, що якби в КНДР поставляли радянські двигуни РД-250, то їх треба було б модифікувати. Для цього Пхеньяну знадобилися б іноземні експерти або персонал, навчений «в Росії або десь ще».

 

Раніше Державний департамент США заявляв, що перевіряє інформацію про витік ракетних технологій з України до КНДР.  Як повідомив на брифінґу речник Держдепу Гізер Ноєрт, американське зовнішньополітичне відомство обіцяло серйозно поставитися до інформації про можливий витік ракетних технологій з України на користь Північної Кореї у випадку підтвердження цих даних.

 

Українсько-корейський ракетний скандал спровокувала стаття в газеті New York Times  від 14 серпня, де повідомляли з покликом на звіт ракетного експерта з Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкла Еллемана, що Північна Корея могла придбати на чорному ринку двигуни для міжконтинентальних балістичних ракет, можливо, вироблені на українському заводі «Південмаш».

 

У відповідь на публікацію газети українська влада категорично відкинула ймовірність експорту двигунів до КНДР. На заводі «Південмаш» нагадали, що складальну лінію РД-250 ліквідували ще 1991 року.

16.08.2017