Держдеп США перевіряє інформацію про витік ракетних технологій з України до КНДР.

 

Державний департамент Сполучених Штатів Америки обіцяє серйозно поставитися до інформації про можливий витік ракетних технологій з України на користь Північної Кореї у випадку підтвердження цих даних.

 

Про це сказала на брифінґу речник Держдепу Хізер Нойєрт.

 

"Ми ознайомлені з цими повідомленнями, котрі вийшли. Це питання, до якого ми поставимося дуже серйозно, якщо це підтвердиться", – заявила спікер зовнішньополітичного відомства.

 

Нойєрт наголосила, що питання ядерної безпеки належить до сфери особливої уваги США.

 

"Одна з речей, на котрих я би хотіла наголосити: жодна країна не зробила більше, щоб стримати амбіції Північної Кореї, аніж США. Було багато резолюцій РБ ООН, і вони зобов'язують усі держави, зокрема й Україну, запобігати трансферу стратеґічно важливих технологій до КНДР. У минулому, я знаю, Україна запобігала відправленню заборонених матеріалів до країн, політика котрих викликає у нас велике занепокоєння", – зазначила представник Держдепу.

 

"У нас хороші, поважні відносини з Україною. Як ви знаєте, кілька місяців тому президент Порошенко зустрівся з президентом [Трампом], також зустрічався з секретарем Тіллерсоном. Загалом, ми не коментуємо рапортів щодо розвідки. Україна, втім, мусимо сказати, має дуже сильні досягнення у справі нерозповсюдження, і це, зокрема, стосується КНДР", – додала Хізер Нойєрт.

 

16.08.2017