Міністр оборони Польщі ставить Смоленську трагедію в один ряд із аґресією РФ проти України.

 

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич вважає, що аґресія Росії проти України, а також Смоленська трагедія – це наслідки потурання російському імперіалізму.

 

Про це Мацеревич заявив у виступі під час нагородження польських військовиків, інформує RMF24.

 

Міністр оборони констатував: "З року в рік аґресія зі Сходу наростає". Це проявилося у війнах, розв'язаних проти Грузії та України. "Російські війська ввійшли до Сирії, а Північна Корея при підтримці Китаю та Росії вдається до нових атомних випробовувань і тестувань балістичних ракет, котрі спрямовані просто проти нашого стратеґічного союзника – Сполучених Штатів", – зазначив Мацеревич.

 

Він додав: "Неможливо оминути порядок денний без смерті в Смоленській катастрофі польської еліти, зокрема керівництва всіх армійських підрозділів, з начальником генерального штабу, а насамперед з президентом Польщі Лехом Качинським на чолі".

 

Мацеревич наголосив, що "не можемо дозволити забути про долю 300 громадян Нідерландів, розстріляних над Україною російською ракетою". "В обох випадках стежки ведуть до Москви і в обох випадках поведінка Росії в тих справах поєднується з систематичним планом територіальої агресії, котра триває роками і загрожує безпеці та спокою Європи", – резюмував польський міністр.

 

15.08.2017