Торгівля людьми: Через Литву до Британії вивезли біля двохсот українців.

 

Понад 200 громадян України стали жертвами міжнародної мережі торгівлі людьми: українців, які приїхали до Польщі та Литви, вивозили для примусової праці у Велику Британію.

 

Про це сказав у п'ятницю на прес-конференції помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, коментуючи інформацію про розкриття групи злочинців у Литві, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Загалом цей канал був організований учасниками з кількох країн, діяв з 2012 року. Є підстави говорити про те, що понад 200 людей стали жертвами організаторів саме цього каналу. Але, на жаль, далеко не всі хочуть співпрацювати зі слідством. Робота у цьому напрямі триває", – сказав Слободян.

 

З його слів, "живий товар" з України переправляли до Великої Британії, де довірливих громадян використовували для роботи на сільськогосподарських підприємствах.

 

"Фактично йдеться про рабство у ХХІ сторіччі, коли людей обманювали, користуючись їхнім прагненням допомогти своїм сім’ям та заробити гроші, відправляли у рабство до інших країн. Вони легально в'їжджали на територію Польщі, але там пособники з інших країн підшукували для них документи зі схожою зовнішністю і потім трьома маршрутами переправляли до Великої Британії", – сказав помічник голови ДПСУ.

 

Слободян наголосив, що це була не перша міжнародна операція з ліквідації каналу торгівлі людьми, участь у якій брала Держприкордонслужба.

 

"Загалом, якщо говорити про торгівлю людьми, то це поширене явище для України. Тільки цього року ДПСУ спільно з Національною поліцією та колегами з інших країн ліквідувала вже 11 каналів незаконної торгівлі людьми, 12 злочинців затримано; зараз у розробці є ще вісім каналів незаконної торгівлі людьми, про них ми будемо звітувати пізніше", – розповів спікер Прикордонслужби.

 

11.08.2017