Викрито мережу, котра продавала українців на примусові роботи в Британію.

 

Литовські прикордонники спільно з колегами з інших країн розкрили міжнародну мережу з торгівлі людьми. Під час розслідування встановлено, що українців, котрі приїхали в Литву, збиралися вивозити для примусової праці у Велику Британію.

 

Про це повідомляє Delfi.

 

"У понеділок увечері співробітники відділу організації кримінальної розвідки служби охорони держкордону Литви разом з колегами з підрозділу берегової охорони затримали в Шяуляйському і Мажейському районах трьох громадян Литви та одного громадянина України", – йдеться в повідомленні.

 

Саме українець, згідно з попередніми даними, є головним організатором незаконної схеми переправлення людей до Сполученого Королівства. Громадяни Литви допомагали українцю і здійснювали вивіз людей за кордон.

 

Під час обшуків у помешканнях зловмисників виявили дев'ятьох громадян України. "Згідно з даними прикордонників, цих українців планувалося незаконно вивезти за кордон, а також, скориставшись їх вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах", – йдеться в повідомленні.

 

10.08.2017