Трамп потролив Путіна за «дипломатичні санкції» Росії щодо США.

Глава Білого дому висловив подяку шефові Кремля, зазначивши, що штрафні заходи дозволять американській скарбниці заощадити більше грошей.

 

 

«Я хочу подякувати йому (Володимирові Путіну – Z), тому що ми намагаємося скоротити витрати на персонал. І наскільки можу судити, я дуже вдячний за те, що він відпустив велику кількість людей, тож зараз у нас менше витрат на зарплати. Так ми заощадимо багато грошей», – процитувао видання Washington Post заяву Дональда Трамп, яку він висловив під час виступу в ґольф-клубі в Нью-Джерсі, відповідаючи на запитання про можливу відповідь Володимирові Путіну за «дипломатичні санкції» Росії.

 

Нагадаємо, що 28 липня МЗС РФ зажадало від Сполучених Штатів до першого вересня скоротити число дипломатичних і технічних співробітників амбасади США в Москві й у генконсульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці до 455-ти осіб. Окрім того, вже з 1 серпня амбасаді США в Москві заборонено користуватися дачею в Срібному борі й складськими приміщеннями на Дорожній вулиці в Москві.

 

США, своєю чергою, готують відповідь на «дипломатичні санкції» Росії. Американські штрафні санкції щодо російських дипломатів та дипломатичних установ РФ на території Сполучених Штатів почнуть діяти з першого вересня цього року. Про це повідомив державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон у понеділок, 7 серпня, перебуваючи в Манілі. За словами глави американського зовнішньополітичного відомства, він уже сповістив про це російську сторону. При цьому американський держсекретар обмовився, що наразі Вашингтон не визначився з характером заходів у відповідь.

11.08.2017