США готують відповідь на «дипломатичні санкції» Росії.

Американські штрафні санкції щодо російських дипломатів та дипломатичних установ РФ на території Сполучених Штатів почнуть діяти з першого вересня цього року.

 

 

Про це повідомив державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон у понеділок, 7 серпня, перебуваючи в Манілі. За словами глави американського зовнішньополітичного відомства, він уже сповістив про це російську сторону. У неділю, шостого серпня, Тіллерсон і його російський колега Сергій Лавров зустрілися в кулуарах саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в столиці Філіппін.

 

При цьому американський держсекретар обмовився, що наразі Вашингтон не визначився з характером заходів у відповідь. Тіллерсон додав, що під час перемовин з російським міністром закордонних справ у Манілі поставив Сергієві Лаврову кілька «уточнюючих запитань» щодо рішення Кремля – повідомила інформаційна аґенція Associated Press.

 

Керівник американського зовнішньополітичного відомства також розповів, що обговорював з Лавровим ситуацію з конфліктом на сході України і проблему втручання Москви у вибори президента США. У першому питанні Тіллерсон, за його словами, побачив готовність Росії до діалогу з метою пошуку шляхів виходу з кризи. Щодо втручання Кремля у вибори глави американської держави, то, за словами держсекретаря, цей інцидент призвів до «серйозної недовіри» у відносинах між двома країнами.

 

Нагадаємо, що 28 липня МЗС РФ зажадало від Сполучених Штатів до першого вересня скоротити число дипломатичних і технічних співробітників амбасади США в Москві й у генконсульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці до 455 осіб. Окрім того, вже з 1 серпня амбасаді США в Москві заборонено користуватися дачею в Срібному борі й складськими приміщеннями на Дорожній вулиці в Москві.

07.08.2017