19 серпня стартує велопробіг незрячих «Бачу! Можу! Допоможу!».

 

19 серпня з Івано-Франківська стартує велопробіг незрячих «Бачу! Можу! Допоможу!». За 9 днів учасники з різних міст України подолають маршрут з Івано-Франківська до Ужгорода, заїдуть до Синевиру, водоспаду Шипіт, Хуста та Мукачева, розповіла організатор проекту Вікторія Лучка, передає Курс.

 

Учасники поїдуть на велосипедах-тандемах. Незрячі будуть штурманами (їхатимуть позаду), а пілотами – люди без вад зору. До них також приєднаються велосипедисти на звичайних роверах. Їх супроводжуватиме поліція та медики. 

 

Такий велопробіг руйнує стереотипи про те, що незрячі люди не активні і не можуть бути інтегровані в суспільство. Найбільшим результатом Вікторія Лучка називає те, що зрячі та незрячі учасники стають добрими друзями. 

 

«Наш проект – це можливість показати суспільству, що порушення зору насправді не обмежує. Подорожі, цікава робота, активний відпочинок, заняття спортом, вечірки з друзями – це все невід'ємна частина життя кожного, й інвалідність цьому не перешкода», – кажуть організатори.

 

Під час першого велопробігу у 2015 році учасники подолали понад 3000 км, проїхавши 10 областей. Минулого року маршрут сягнув 1000 км – зі Львова до Одеси. 

03.08.2017