Поліція та СБУ затримали злочинну групу.

 

В Івано-Франківську поліція та СБУ затримали кримінальне угрупування, члени якого винаймали квартиру в передмісті і зберігали там зброю, повідомили у прес-службі УСБУ Івано-Франківщини.

 

«Учасники групи раніше судимі та сповідують так звані злодійські "поняття". Зброю використовували для "розборів" з конкурентами. Про небезпечний спосіб життя угрупування свідчать вилучені бронежилети та прострілені бронеплити», – ідеться в повідомленні.

 

Під час обшуку у передмісті обласного центру, де учасники групи винаймали квартиру, правоохоронці вилучили два автомати, рушницю, шість пістолетів (ПМ, ТТ та Форт), гранату РГД-5, набої різного калібру, два обрізи мисливських рушниць, бронежилети та коліматорний приціл.

 

Співробітники СБУ затримали двох зловмисників, коли ті перевозили зброю в інше помешкання. Організатор групи чекав на спільників в обумовленому місці. Його також затримали, під час обшуку в нього виявили пістолет Макарова.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Перевіряють інформацію про походження частини зброї з району АТО. Тривають невідкладні слідчі дії.

03.08.2017