Порошенко: Санкції підтверджують стратегічні відносини України і США.

 

Президент України Петро Порошенко привітав підписання Дональдом Трампом закону про санкції щодо Росії, а також Ірану і Північної Кореї.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

 

"Вітаю всіх з підписанням нового пакету санкцій від США щодо Росії! Як ми і домовлялися в Вашингтоні, Конгрес проголосував, а президент Дональд Трамп підписав", – прокоментував Порошенко.

 

Президент підкреслив, що санкції стосуються в тому числі і заполітизованого проекту "Північний потік-2".

 

"Вони діятимуть до повного звільнення української землі. Це ще раз підтверджує стратегічний напрямок відносин України та Сполучених Штатів", – трактує Порошенко. 

 

Як писав Z, в акті, ухваленому Верхньою палатою Конгресу США 27 липня, приблизно половина зі 184-х сторінок присвячена Росії. У ньому перераховано все те, в чому американські політики звинувачують Москву: агресивні дії проти України, замах на кібербезпеку США та інших країн і спроби вплинути на результат виборів американського президента 2016 року, підтримка Башара Асада в Сирії, корупція, порушення прав людини тощо. Згадано в документі також всі укази про санкції, які Білий дім уже застосовував проти Росії.

 

Документ передбачає, зокрема, скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній – до 30 днів. Згідно з законопроектом, Вашингтон, як і раніше, виступатиме проти газогону Nord Stream 2, оскільки він "зле впливає на енергетичну безпеку Європейської Унії, розвиток газового ринку в Центральній і Східній Європі та на реформи України в сфері енергетики". Цей пункт викликає спротив у багатьох енергетичних компаній Європи, котрі долучилися до участі в мегапроекті російського "Газпрому".

 

03.08.2017