Містян кличуть на «Битву районів»: усі охочі можуть створити документальну стрічку про свій мікрорайон.

 

В Івано-Франківську зніматимуть короткометражні фільми про життя містян у різних мікрорайонах у рамках проекту «Битва районів», розповів керівник культурно-освітнього проекту ГО «Кінороби» Сергій Караванець, передає Курс.

 

Сергій Караванець зазначив, що має на меті спонукати людей знімати кіно про життя в районах міста, аби містяни допомогли іншим дізнатися свої історії.

 

Планують зняти 5 і більше стрічок, що згодом покажуть на фестивалях і місцевих телеканалах.

 

Запропонувати свої ідеї може кожен охочий, незалежно від віку та професії, потрібно лише описати свою ідею, розповісти про мікрорайон та про себе.

 

Координаторка проекту Юлія Острогляд пояснила, що для участі необхідно зареєструватися на сайті film.if.ua з 2 серпня до 5 вересня.

 

«Це мають бути історії про чийсь двір, про сусідів, про місцеву знаменитість. А ще може бути і про двірника чи прибиральницю, тобто наразі немає жодних обмежень. Франківці мають змогу знімати різні історії навіть про локальні події», – зазначив Сергій Караванець.

 

У листопаді визначать переможця з найкращою короткометражкою.

 

Крім створення документальних стрічок, проект передбачає й освітню складову – навчальний курс з основ фільм-мейкінгу від українського режисера-документаліста, а також менторську підтримку фахівців зі створення документального кіно (продюсерів, режисерів, операторів та сценаристів) впродовж всього процесу роботи учасників проекту над зйомкою та монтажем документальних стрічок.

02.08.2017