Поліція затримала учорашнього стрільця зі середмістя.

 

Учора ввечері, 31 липня, правоохоронці затримали в Івано-Франківську Михайла Дерещука, якого підозрюють в умисному замаху на вбивство Ігоря Гербіна, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко. 

 

Кримінальна, патрульна поліція та СБУ Івано-Франківщини схопили зловмисника за гарячими слідами.

 

«У раніше судимого правопорушника Д. вилучено пістолет Макарова зі знищеними номерами», – додав Артем Шевченко. 

 

Сьогодні ж, 1 серпня, в Івано-Франківську на брифінгу поліцейські розповіли подробиці вчорашньої стрілянини в середмісті, передає ГК.

 

Як повідомляв Z, 31 липня близько 13 год. озброєний чоловік випустив 6 куль в місцевого підприємця Ігоря Гербіна, який сидів у своєму автомобілі біля міської ратуші. Після цього нападник втік. Зухвалим стрільцем виявився Михайло Дерещук, відомий в певних колах як «Дира».

 

«Зловмисник, приїхавши на автомобілі з іноземною реєстрацією, випустив шість куль з бойового пістолета Макарова. Після цього він втік з місця події. Потерпілого терміново прооперували, в тілі було чотири кулі. Його стан стабільно важкий, але без загрози для життя. Поліція одразу опрацювала дані свідків та камер. Інформацію також надали працівники СБУ та небайдужі громадяни. І ввечері зловмисника було затримано. Йому інкримінують замах на вбивство з хуліганських мотивів – тобто помста», – розповів начальник ГУ НП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

 

Він додав, що за кілька днів до цього між чоловіками стався конфлікт, під час якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження, тож вирішив помститися підприємцю.

 

У потерпілого стріляли і раніше – в ногу з рушниці, у листопаді 2016 року.

 

Підозрюваного Михайла Дерещука вже тричі притягували до кримінальної відповідальності – двічі за хуліганство та один раз за наркотики.

01.08.2017