У місті презентували книжку про переселенців «Знедолені? Нездоланні!».

 

В Івано-Франківську презентувати книгу «Знедолені? Нездоланні!», що у ній ідеться про долі людей, які залишили свої домівки через воєнні дії на сході України, передає ЗіК.

 

Презентація відбулась під час круглого столу, де обговорювали питання адаптації переселенців у місцевих громадах.

 

Найбільшими проблемами, з якими зіштовхуються переселенці, є, за їхніми словами, відсутність власного житла та брак роботи. На їхню думку, влада робить недостатньо для того, аби сприяти їхній адаптації. Також нарікали на недосконалий механізм виплати пенсій та допомоги.

 

Віталій Яворський, виконувач обов’язків директора департаменту соціальної політики ІФ ОДА, пообіцяв, що влада створить координаційну раду для вирішення цих питань.

 

Окрім того, організатори кругло столу відзначили ефективну роботу громадської організації «Д.О.М.48.24», що провадить не лише освітню роботу, а й сприяла отриманню переселенцями ґрантів на відкриття власної справи.

 

Книга «Знедолені? Нездоланні!», яку презентували під час заходу, містить 12 нарисів, героями яких, власне, і стали переселенці. У них розказано про долю, часом нелегку, тих людей, яких воєнні дії змусили шукати собі новий дім. Кожен з героїв поділився своїм досвідом адаптації до нових умов.

31.07.2017