Чалий: Америка не розслідує втручання України у вибори США.

 

Посол України у США Валерій Чалий висловив свою зацікавленість у розслідуванні інформації про втручання України у президентські вибори США, водночас висловивши запевнення, що всі озвучені закиди в бік офіційного Києва є необґрунтованими.

 

Про це Чалий сказав в інтерв'ю "Ера".

 

"На сьогодні поки що немає такого розслідування. Але на те, що звучало, ми відреагували дуже коротко [у twitter'і], не входячи в інформаційну дискусію. Посольство України у США більш за всіх зацікавлене в цьому розслідуванні, адже має сподівання, що стане зрозуміло, яким чином з’явились фейкові статті в окремих виданнях щодо інформаційної кампанії про втручання України в передвиборчу кампанію США", – сказав Чалий. 

 

Зокрема посол спростував повідомлення окремих медій про те, ніби представники посольства у день виборів та підрахунку голосів відвідували лише штаб Гілларі Клінтон, але не Дональда Трампа.

 

Валерій Чалий запевнив, що амбасада не стояла на боці того чи іншого кандидата і "будь-яких втручань з боку посольства не могло бути за визначенням". Посольство стежило за ситуацією в обох штабах і шукало двопартійної підтримки американського істеблішменту.

 

Поза тим, Чалий закликав не зациклюватися на минулих кампаніях, а будувати співпрацю на майбутнє. "Америка важлива, але всі розмови про кампанію можуть відволікати від того, яке в нас стратегічного бачення спільних цілей у майбутньому", – наголосив Чалий.

 

27.07.2017