Гройсман таки створив Раду прем'єрів.

 

На урочистому засіданні Кабінету Міністрів з нагоди 100-ліття створення українського уряду таки формалізували започаткування ради прем'єр-міністрів, котра займатиметься розглядом стратегічно важливих питань.

 

Таке рішення члени КМУ ухвалили на пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє "Укрінформ".

 

"Прошу підтримати пропозицію до протокольного рішення за результатами урочистого засідання", – сказав Гройсман.

 

Прем'єр доручив оформити це рішення згідно з регламентними вимогами і висловив сподівання, що присутні на урочистому засіданні екс-прем'єри дадуть згоду на участь у новоствореному консультативному органі.

 

Перед цим у виступі на засіданні Гройсман висловив думку, що створення Ради прем'єр-міністрів було б добрим механізмом обміну досвідом, накопиченим за 25 років. "В мене з'явилася така думка, що в це сторіччя треба утворити, якщо буде ваша згода, раду прем'єр-міністрів, на якій можна було б розглядати ті питання, які є стратегічно важливими для розвитку нашої держави", – сказав Гройсман.

 

На урочистому засіданні, зокрема, були присутні екс-прем'єр-міністри Леонід Кучма (1992-1993), Євген Марчук (1995), Валерій Пустовойтенко (1997-1999), Юрій Єхануров (2005-2006), Арсеній Яценюк (2014-2016).

 

18.07.2017