Кучма вийшов із "мінських переговорів".

 

Екс-Президент України Леонід Кучма склав обов'язки керівника української делеґації у складі Тристоронньої контактної групи. 

 

Про це йдеться у повідомленні пресової служби Офісу Президента.

 

 

Зеленський висловив подяку Кучмі за його важливу та водночас складну роботу.

 

"Ваш досвід був надважливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому", – сказав Зеленський.

 

Другий Президент зазначив, що за рік роботу ТКГ вдалося відновити, а переговори – "значно просунулися".

 

Леонід Кучма додав, що він і надалі готовий ділитися досвідом, надавати консультації щодо встановлення миру.

 

Нагадаємо, екс-Президент України Леонід Кучма погодився повернутися на посаду керівника української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у червні 2019 року, невдовзі після інавгурації Володимира Зеленського.

 

У травні 2020 року Зеленський затвердив новий склад делеґації України для участі в Тристоронній контактній групі, залишивши для Леоніда Кучми символічну роль – забезпечити "спадкоємність і непорушність українських позицій".

 

Зеленський затвердив керівника Офісу Президента Андрія Єрмака модератором діяльності української делеґації в ТКГ, водночас рутинну роботу очолив віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник голови делеґації).

 

28.07.2020