Міська рада хоче повернути аеропорт у комунальну власність.

 

Івано-Франківська міська рада хоче взяти міжнародний аеропорт міста в комунальну власність. З таким зверненням і з проханням про підтримку до обласної ради та адміністрації сьогодні, 18 липня, виступив міський голова Руслан Марцінків, передає ЗіК.

 

На його переконання, летовище має стати спільною власністю міста та області, а не бути приватним аеропортом, адже це знищує конкурентність на ринку перевезень, а отже – псує імідж Івано-Франківська на міжнародній арені.

 

У травні 2010 року аеропорт Івано-Франківська передали у концесію на 30 років ТОВ «Скорзонера», контроль над яким приписують олігарху Ігорю Коломойському.

 

«Приватники догосподарювались так, що стан об’єкта лише погіршується. Йдеться не тільки про авіаперевезення, а й про інфраструктуру. Теперішній власник не виконує своїх зобов’язань згідно з договором концесії, що, своєю чергою, призвело до того, що з летовища йдуть авіакомпанії», – зазначив Руслан Марцінків.

 

Якщо не почати відновлювати летовище зараз, запевняє міський голова, наслідком може стати його продаж за безцінь з подальшим занепадом та знищенням.

 

«Івано-Франківськ – місто нових туристичних можливостей та маршрутів. Ми відкриті для всього світу, але не зможемо цього довести, якщо не матимемо належного авіасполучення. Переконаний, що місто спільно з областю зможе забезпечити належні умови розвитку аеропорту, залучення конкурентних перевезень, відкриття міжнародних рейсів. Розвиток летовища має стати спільним пріоритетом обласної та міської ради задля туристичного розвитку Прикарпаття», – резюмував Руслан Марцінків.

18.07.2017