Облрада ухвалила програму поводження з ТПВ на 2017–2019 роки.

 

Львівська облрада затвердила Програму заходів для налагодження системи поводження з ТПВ у Львові на 2017–2019 роки. За це рішення сьогодні, 13 липня, проголосували 69 депутатів ЛОР, передає ЗіК.

 

Згідно з рішенням, депутати збільшили обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на 2017 рік за рахунок субвенції з міського бюджету Львова у сумі 150 млн грн. Кошти призначені на вивезення львівського сміття, що тепер здійснює Львівська ОДА. Також ідеться про передачу ЛКП «ТФ Львівспецкомунтранс» у тимчасове управління Львівській ОДА.

 

Передбачено, що при формуванні показників обласного бюджету на 2018-й та 2019 роки будуть враховуватися субвенції з міського бюджету Львова на вивезення сміття: у 2018 році – 300 млн грн, у 2019-му – 150 млн грн.

 

Відповідно до програми, захоронювати ТПВ зі Львова протягом двох років заплановано на 18-ти полігонах у Львівській області.

 

Окрім 600 млн грн субвенції з міського бюджету Львова, ЛМР зобов’язали виділяти кошти у рамках «сміттєвого» меморандуму на соціально-економічний розвиток територій, що прийматимуть львівське сміття, та на ліквідацію несанкціонованого скидання відходів зі Львова на території області.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що міська й обласна влади домовилися «про системність та злагодженість наших дій».

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка додав, що вивезення перенакопиченого сміття зі Львова буде завершено 14 липня. Далі потрібно налагодити систему регулярного вивозу ТПВ з міста.

 

Олег Синютка також назвав атракцією дії Львівської міськради щодо розклеювання наклейок на смітниках для роздільного збору сміття. З його слів, роздільне вивезення відходів на сьогодні неможливе, бо немає відповідних угод.

13.07.2017