Сільський храм отримав право повного відпусту від Папи Франциска.

 

9 липня у селі Буцнів Тернопільського району відбулось урочисте проголошення повного відпусту для парафіяльної церкви Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії, що надав Святіший Отець Папа Римський Франциск через Апостольську пенітенціарію, повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ.

 

У цьому храмі зберігається чудотворна ікона Божої Матері Буцнівської, яка належить до двадцятки плачучих ікон України та походить із XVIII ст.

 

Урочистості розпочалися із зустрічі владики Теодора (Мартинюка), єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського, який очолив Архієрейську Божественну літургію та виголосив проповідь.

 

У кінці літургії настоятель храму о. Євгеній Кобильник зачитав декрет від Апостольської пенітенціарії про можливість отримання відпусту для всіх вірних тричі на рік, а саме в першу неділю після свята Різдва Івана Хрестителя, на свято Верховних апостолів Петра й Павла (12 липня), а також на храмове свято Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії (22 грудня) та подякував усім за участь у молитві, а найголовніше — митрополитові Василію (Семенюку) за його старання щодо можливості отримання цього відпусту.

 

У першій прощі в Буцневі взяли участь 22 священики та близько тисячі паломників із Тернополя та довколишніх місцевостей.

 

Кожної першої суботи місяця в храмі Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії відбуваються молитви на оздоровлення, під час яких кожен може приступити до Буцнівської чудотворної ікони Божої Матері.

12.07.2017