Росіянин Аґєєв підтвердив, що воював на Донбасі як контрактник РФ.

 

Затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Аґєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах Росії.

 

Про це він сказав у інтерв'ю ТСН.ua.

 

Аґєєв розповів: він пішов на контракт уже "тут, у Луганську", але спершу був у Росії: "Ну як, я повернувся у свою частину, а вже звідти поїхав у Луганськ".

 

Російський солдат назвав номер своєї частини: №65246, що в Новочеркаську. Відповідаючи на питання, чи він підписував там якісь папери, прямо сказав: "Контракт".

 

Реаґуючи на інтерес до того, чи в контракті є згадка про війну в Україні, каже: "Здається, ні. Там просто контракт на службу. На рік".

 

Полонений намагався уникати конкретніших відповідей. Зокрема, відповідаючи на питання про те, чому перебування в Новочеркаську зайняло йому лише чотири доби, він сказав: "Мабуть, відправка була. Я не заглиблювався у це питання. Відправили і відправили. Гроші платять і... служба є служба".

 

Аґєєв каже, що їхав воювати на боці загонів руху "ЛНР", бо "я – військовослужбовець". Стверджує, що йшов на війну і за гроші, і за ідею. "Патріотизм, мабуть. Говорили про тутешню ситуацію, що фашисти бомблять місцевих жителів. Багато чого навіть не згадати", – сказав полонений росіянин.

 

Як писав Z, Віктора Аґєєва затримали 24 червня під час бою під селом Жолобок на Луганщині.

 

10.07.2017