Затримано начальника головного управління кадрів міноборони РФ.

Це вже друга кримінальна справа у міністерстві оборони РФ, яку розслідують на тлі зміни керівництва.

 

 

Російські правоохоронці затримали начальника головного управління кадрів міністерства оборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Про це повідомило видання «Коммерсанъ».

 

Раніше про затримання Кузнєцова повідомили деякі російські Telegram-канали. Так, канал «ВЧК-ОГПУ» стверджує, що Юрія Кузнєцова було «затримано у власному ліжку», а силовики, що прийшли за ним, «діяли навмисне жорстко» і «ломами винесли ворота і вікна в будинку головного військового кадровика в Істринському районі».

 

Згідно з попередньою інформацією, Кузнєцов є фігурантом у кримінальній справі. У чому саме підозрюють головного кадровика російської армії, не уточнюється. З неофіційний джерел відомо, що справа стосується попередньої роботи генерала «на посаді голови служби захисту держтаємниці».

 

За даними інформаційного агентства ТАСС, розслідування проводить головне військово-слідче управління слідчого комітету РФ. «Слідчий вже звернувся до суду для обрання генералу запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – сказало джерело агентства. За його словами, на робочому місці Кузнєцова та у його будинку проводили обшуки.

 

У понеділок, 13 травня, до 235-го гарнізонного військового суду РФ надійшли матеріали про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Юрія Кузнєцова. Судове засідання відбулося того ж дня, про рішення суду наразі не повідомляють.

 

Це вже друга кримінальна справа у міністерстві оборони РФ, яку розслідують на тлі зміни керівництва. Наприкінці квітня 2024 року в Москві заарештували заступника міністра оборони РФ Тімура Іванова, який займався військово-промисловим комплексом. Генерала звинуватили в отриманні хабаря в особливо великому розмірі – більше одного мільярда рублів. ЗМІ писали, що у справі також міг фігурувати епізод про державну зраду.

14.05.2024