Ой хмариться, туманиться...

 

 

Якби хтось із галичан сподівався на спекотне літо і замислив собі у липні посмажитися на сонечку, то мусить планувати тепер і якусь дальшу поїздку. Синоптики прогнозують, що другий місяць літа на наших теренах буде хмарним, із дощами та грозами, а температура повітря, за винятками буквально кількох піків, триматиметься в коридорі комфортних 20-26°C.


Перший тиждень липня, за даними майже усіх гідрометеостанцій, що їх моніторить Z, матиме лише один сонячний день – у п'ятницю, 7 липня, обіцяють ясне небо і температуру повітря вдень 22-24°C. У інші дні хмаритиметься, час від часу перепадатимуть дощі, а в суботу і неділю (8-9 липня) навіть грози.

Натомість наступного тижня стане помітно спекотніше. На 12-13 липня, а потім на 16-17 липня припадають згадані вище температурні піки – синоптики обіцяють, що у ці дні повітря прогріється до 30-31°C. Між тим, на небі й далі снуватимуть хмари і спека різко урветься черговими зливами.

 

Щодо подальшого прогнозу погоди в Галичині думки синоптиків дещо неодностайні. Температуру повітря всі прогнозують приблизно однакову – 22-27°C, а от щодо опадів, то одні кажуть, що дощ ітиме від 18 до 30 числа з перервою лише на 25 липня. Інші ж вважають, що усі ці дні буде сухо, хоч і хмарно. Але хто дасть гарантію, що з якоїсь із тих хмар таки не піде дощ?


Підготовано за інформацією станом на 2 липня з Weather Underground, G!smeteo, weather.com, AccuWeather.com, meteoprog

02.07.2017