Нині відбулося засідання суду у справі Юрія Гольця і грибовицької трагедії.

 

Сьогодні, 19 червня, у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове засідання у справі колишнього керівника міського управління ЖКГ Юрія Гольця, якого підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей на Грибовицькому сміттєзвалищі.

 

Про це повідомив Марко Шпікула, керівник ГО «Комітет екологічного порятунку», який є свідком у справі, передає Дивись.Інфо.

 

«Справа рухається. Сьогодні викликали свідків, зокрема і мене. Щоправда, чомусь нічого не було відомо про те, що відбудеться судове засідання, зважаючи на суспільний інтерес і увагу ЗМІ. Був присутній пан Голець і двоє його адвокатів. Заявлено дуже багато свідків, тому, мабуть, справа ще триватиме довго», – сказав Марко Шпікула.

 

Юрій Голець – колишній керівник міського управління ЖКГ. Чиновнику оголосили про підозру за ч.2 статті 367 КК України – службова недбалість. Частина друга цієї статті карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Екс-посадовець своєї провини не визнає і вважає, що вся відповідальність лягає на директора полігону.

 

Торік Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Юрієві Гольцю – чиновника відпустили під особисте зобов’язання. Від своїх службових обов’язків він не був відсторонений.

 

Але вже 17 листопада чиновника затримали під час отримання хабара у розмірі 80 тис. грн. Було відкрите нове провадження, чиновникові висунули нове обвинувачення. Юрія Гольця відправили у СІЗО, де він провів 15 днів. На волю він вийшов, сплативши заставу – 2 млн грн.

19.06.2017