Сталася різанина між малолітніми дітьми.

 

Учора, 6 червня, в Івано-Франківську трапився конфлікт між малолітніми дітьми, у результаті якого постраждав 9-річний хлопчик. У нього діагностовані ножові поранення і черепно-мозкова травма через падіння з четвертого поверху.

 

Про це повідомив заступник начальника Івано-Франківського міського відділу Нацполіції Володимир Гаврилаш, пише Місто.

 

Начальник сектора молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук розповіла, що конфліктна ситуація виникла раптово в результаті гри. 13-річний хлопець накинувся з ножем на 9-річного. Останній, тікаючи від нападника, вистрибнув з вікна четвертого поверху і зараз перебуває в реанімації.

 

«Діти недавно познайомилися. Вони вчаться у різних школах. Вдома нікого не було, мама 9-річного хлопчика була на роботі», – додала Алла Бойчук.

 

«Потерпіла 9-річна дитина наразі в реанімаційному відділенні. Він під дією ліків, при свідомості. Поліцейські з ним не спілкувалися, бо лікарі категорично заборонили. З іншим хлопчиком спілкувалися, але він розповідає різні версії. Потрібно, щоби з 13-річною дитиною попрацювали психологи і психіатри», – зазначила Алла Бойчук.

 

Ножові поранення завдані в спину, одне з трьох виявилося проникаючим, кажуть у поліції.

 

Батьки потерпілого не знають хлопця, який ударив ножем їхнього сина.

 

Досудове розслідування триває. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 ККУ «Умисне вбивство».

 

Щодо дитини, яка спричинила ножові поранення, будуть застосовані заходи виховного характеру. Питання про відповідальність батьків також розглядають, але все буде відомо після досудового розслідування. Наразі заплановані психіатрична експертиза і консультації з психологом. Хлопець-нападник перебуває під опікою.

07.06.2017