Перше регіональне представництво Офісу залучення інвестицій відкрили в місті.

 

Сьогодні, 6 червня, в Івано-Франківську відкрили перше в Україні регіональне представництво Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, інформує Курс.

 

За словами інвестиційного радника глави уряду Данила Білака, Офіс був створений Кабінетом Міністрів України 1 листопада 2016 року з метою підтримки як теперішніх інвесторів, так і залучення нових.

 

«Ми зрозуміли, що основний потенціал розвитку економіки України – в її регіонах. Це для нас було відкриття. По-перше, ми зрозуміли, що давно виконавча влада не спілкувалася з регіонами, не дуже добре володіла ситуацією в регіонах. А по-друге, ми були шоковані, скільки було зроблено місцевими і регіональноми зусиллями для притягнення інвестицій в деяких містах», – сказав Данило Білак.

 

Центром першого регіонального представництва обрали Івано-Франківськ не випадково.

 

«Тут є налагоджена й узгоджена стратегія бачення і обласної влади, і на місцевому рівні, є сприятливі умови інших владних кіл, щоб інвестори інвестували. Порівняно з іншими регонами, це форпост», – зазначив радник. 

 

Регіональний офіс очолив Олег Доскач. Він зазначає, що в команді працюють професіонали, які прийшли з бізнесу, з юриспруденції, зокрема міжнародного права.

 

Представники Офісу переконують, що ця організація не дублюватиме функції Торгово-промислових палат. Основна відмінність полягає у тому, що ТПП зацікавлені у розвитку бізнесу, а Офіс залучення та підтримки інвестицій – у розвитку регіонів. До кінця року планують відкрити регіональні представництва, які охопляють усю територію України.

 

В Івано-Франківську Офіс розташований у 726 кабінеті в облдержадміністрації на вул. Грушевського, 21.

06.06.2017