Гірники області готуються до протестів і вимагають звільнення міністра.

 

Сьогодні, 2 червня, на рахунки ДП «Львіввугілля» для виплати зарплатні гірникам надійшло 14,6 млн грн. Аби погасити усю заборгованість за місяць, бракує ще близько 35 млн грн, тож шахтарі готуються до протестів.

 

Про це розповів голова Регіонального об'єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук, передає Вголос.

 

За словами Віталія Оніжука, через непогашення заборгованості сповна гірники не змінюватимуть планів щодо майбутніх акцій протесту на Львівщині. Вони продовжують готуватися до пікетування ЛОДА та перекриття дороги у середу, 7 червня. Та остаточне рішення щодо координації дій ухвалять у вівторок.

 

Гірники мають намір перекривати дорогу Львів-Рава-Руська, що веде до міжнародного пункту пропуску, заблокувати рух на самому пункті пропуску у Раві-Руській, а також пікетувати Львівську ОДА. Вони підготували звернення, у якому вимагають негайної виплати зарплатні колективу ДП «Львіввугілля» за квітень, виділення коштів на модернізацію лав та 200 млн грн на охорону праці, що пообіцяв прем’єр.

 

Також вони висловили недовіру міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику і вимагають його відставки.

02.06.2017