Іноземні студенти-медики вимагають дозволу на повторне складання випускного іспиту.

 

Іноземні студенти Івано-Франківського медичного університету вимагають перескладання випускного іспиту. Причиною поганих результатів, кажуть вони, став неякісний переклад завдань, а також оновлення тестової бази, інформує 0342.ua.

 

Студенти розповідають, що від підсумку випускного іспиту залежить, чи отримають вони дипломи, а чи будуть змушені наново оформляти візи та платити за ще один рік навчання.

 

Результатів іспиту ще немає, проте більшість іноземців переконані, що не пройшли тестування, адже, за їхніми словами, Міністерство охорони здоров’я змінило 60% тестових питань і не потурбувалось про їхній грамотний переклад.

 

«Переклад англійською був дуже поганим. Щоб просто зрозуміти питання – доводилося неабияк подумати. В результаті нам просто забракло часу, щоб відповісти на всі запитання іспиту», – говорить одна зі студенток.

 

«Думаю, це просто поганий переклад. Наприклад, ми мали питання про види смерті. І одна з відповідей – апарентна смерть. За шість років свого навчання мені ніколи не траплявся такий медичний термін», – каже Анас, студент.

 

Випускники розповідають, що вимагають дозволу скласти іспит повторно. З відповідним листом вони звернулися до центру тестування при МОЗ.

 

На офіційному сайті центру вже є відповідь: керівництво установи зустрілося зі студентами-іноземцями з Ужгорода, Вінниці, Харкова й Одеси і пообіцяло вилучити складні та спірні тестові завдання після проведення фахового висновку. А ось повторне тестування, кажуть у МОЗ, суперечить чинній нормативній базі.

 

Проте студенти-іноземці заявили, що навіть готові до акцій протесту, аби їх почули.

01.06.2017