Головним лікарем "Охматдиту" стала медик із Коломиї.

 

Головним лікарем "Охматдиту" обрали керівницю Коломийської районної центральної лікарні Ірину Садов’як.

 

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, таке рішення прийняла комісія з проведення відкритого відбору кандидатів на посаду головлікаря. Рішення було одноголосним. 

 

"Зазвичай очільника лікарні призначало Міністерство охорони здоров᾽я України. Це вперше проведено відкритий конкурс, щоб дати можливість позмагатися за цю посаду найкращим менеджерам нашої країни", – поінформували у відомстві Уляни Супрун.

 

Участь у конкурсі брало 10 кандидатів.

 

Ірина Садов’як працює головним лікарем Коломийської районної центральної лікарні 14 років. Під час презентації перед членами комісії вона задекларувала намір змінити організаційну структуру "Охматдиту". Також оголосила, що основними цінностями лікарні мають бути повага, довіра, любов, а головними якостями її персоналу – старанність, ініціативність, новаторство, фаховість.

 

Лікар вважає, що батьки мусять бути партнерами лікарів, бо коли батьків медики не бачать партнерами, "то велика біда". "Ми в Коломиї одні з перших зробили вільний допуск батьків до реанімації, – цитує видання "УП. Життя". – Першим був спротив від лікарів. Я завжди намагалась пояснити своїм лікарям: коли дитина знає, що з нею відбувається, вона менше переживає, більше довіряє лікарю, в неї менша тривога. Коли мама бере участь у вимірюванні температури, це так має бути".

 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що пані Ірина вразила комісію професійними амбіціями та нетерпимістю до корупції. Журі сподобалось те, що вона була головним лікарем, займалася будівництвом, ремонтом і змогла зорганізувати команду довкола себе.

 

"Вона готова брати на себе велику відповідальність. Вона не читала своєї презентації, а вільно говорила і розуміла, що каже. Видно, що вона дуже добре підготувалася. Вона не вкорінена в старі системи. Вона виїжджала за кордон, розуміє, якими є лікарні в інших країнах", – прокоментувала Супрун.

 

"Її презентація відрізняла від інших, бо вона говорила не лише про бізнес-плани, а й про те, як змінюватиметься філософія лікарні. Коли вона сказала, що через корупцію звільнить лікаря, це було різко – і нам дуже сподобалося", – додала пані Уляна.

 

01.06.2017