Росія відповіла на слова Емманюеля Макрона про Sputnik і RT.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров назвав жорстку критику французького президента російських пропагандистських ЗМІ «інерцією антиросійської кампанії».

 

 

Виступаючи на прес-конференції у Москві, шеф російської дипломатії так прокоментував слова Макрона про небажання співпрацювати з такими російськими ЗМІ, як Sputnik і RT:

 

«Я думаю, що тут, у цих оцінках, відобразилася відома інерція антиросійської кампанії, яку розпочала ще адміністрація Обами і яка захопила низку інших країн, у тім числі у Європі. І з цієї інерції наші західні партнери ніяк не можуть вибратися».

 

При цьому Лавров запевнив, що не існує «жодних фактів, які б підтвердили правоту французького лідера», – повідомило російське інформаційне агентство «РИА Новости».

 

Нагадаємо, 29 травня під час прес-конференції після закінчення перемовин із президентом РФ Володимиром Путіним Макрон заявив, що RT і Sputnik не мали доступу до його виборчого штабу в зв'язку з тим, що «поширювали неправдиву інформацію».

 

«Я можу мати ідеальні стосунки з закордонними журналістами, якщо вони журналісти. Політичні діячі мають відповідальність говорити правду, якщо хтось поширює наклепи, то це вже не журналісти. Russia Today і Sputnik поширювали неправдиву інформацію і наклеп, тож я вважаю, що їм не було місця в моєму штабі під час передвиборчої кампанії… Russia Today і Sputnik не поводилися як преса, як журналісти. Вони поводилися як органи впливу, як органи пропаганди, брехливої пропаганди», – наголосив Макрон.

30.05.2017