Джон Маккейн вважає шефа Кремля небезпечнішим за ІДІЛ.

Про це впливовий американський сенатор-республіканець заявив у вівторок, 30 травня, на зустрічі з журналістами під час відвідин Австралії.

 

 

«Я вважаю, що він (Володимир Путін. – Z) – це головна і найбільша загроза, більша, ніж "Ісламська держава". Я розглядаю росіян як найбільший виклик, який у нас є», – сказав Маккейн в інтерв'ю австралійському каналу ABC News.

 

При цьому Маккейн зазначив, що американський Сенат прагнутиме пролонґувати санкції проти Росії у зв'язку з її втручанням у хід президентських виборів у США 2016 року. «США необхідно посилити антиросійські санкції і запровадити інші покарання за поведінку Росії», – таке переконання висловив американський сенатор.

 

Ще в січні цього року Маккейн разом із групою сенаторів почав підготовку законопроекту про нові санкції щодо Росії за спроби втручання Москви в президентські вибори 2016 року у США. Окрім самого республіканця Маккейна, в розробці документа беруть участь два сенатора-демократи Бен Кардін і Роберт Менендес. Санкції, за словами Маккейна, мають стати «всеосяжними».

30.05.2017