Телеканал "Інтер" вважає, що українськомовний продукт буде низькопробним.

 

Холдинг "Інтер Медіа Груп" засудив ухвалення Верховною Радою закону про 75% квоти для продуктів українською мовою на телебаченні.

 

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті "Інтера".

 

"Інтер Медіа Груп" завжди виступала проти заборон. Ми також категорично проти цього закону, який практично забороняє використання в телевізійному ефірі України будь-яких мов, окрім української. І питання не в ставленні до мов – української чи російської. Питання в ставленні до прав людини. Цей закон порушує права мільйонів громадян України, для яких російська мова є рідною", – вважає концерн Фірташа-Льовочкіна.

 

Телеканал "Інтер" гадає, що "цей закон вносить розкол у суспільство" і "нагнітає і без того напружену ситуацію".

 

Окрім того, "Інтер Медіа Груп" переконує публіку, що цей закон не сприятиме розвитку українського телебачення. "Неможливо в потрібному обсязі створити якісний контент українською мовою або в такому ж обсязі зробити якісний дубляж – отже, погіршиться якість телевізійного продукту українською мовою. Обсяг українського телевізійного ринку не дозволить створити якісний різножанровий українськомовний продукт в обсягах, яких вимагає цей закон. Це призведе до падіння телеперегляду українського телебачення: багато глядачів мають можливість альтернативного перегляду каналів, які їх влаштують, через інтернет-платформи й супутник", – йдеться у заяві групи.

 

"Інтер" вдається до застарілих арґументів про те, що російська мова – "одна зі світових мов" і цією мовою "мільйонними накладами видана навчальна і художня література, знято безліч якісних фільмів". "Не можна позбавляти українців доступу до такого важливого ​​контенту. Ми вже бачимо, до чого призвів закон про введення квот на українськомовні пісні на українських радіостанціях, – скільки в ефірі з'явилося низькопробного продукту", – згущує "Інтер".

 

24.05.2017