Кулі в небі

У Кам’янці-Подільському відбувся фестиваль повітряних куль «Назустріч сонцю». Його заснували ще 1998-го – і тепер щороку повітроплавці з усієї України та з-за кордону приїжджають сюди, щоби політати над одним із найкращих міст України. Власне можливість показати своє вміння в керуванні повітряним аеростатом у міських умовах і вабить пілотів. А також така незвична краса приваблює і тисячі туристів. Загалом у день відбувається два польоти – ранковий та вечірній. Перешкодою їм може стати лише погода – сильний вітер чи дощ. Саме через потужний вітер, який розгулявся із 19 по 21 травня – у дні проведення фестивалю, цього року два вечірніх вильоти так і не відбулися.

 

 Повітряні кулі запускають за межами міста.

 

Щоби розкласти одну кулю, потрібно дуже багато місця.

 

Щоразу місце запуску повітряних куль змінюють.
 

 

Адже цей вибагливий вид спорту залежить від вітру, тому запуски здійснюють із розрахунку куди він дме і як полетить куля.

 

Наповнені гарячим повітрям кулі здіймаються в небо одна за одною.

 

І летять у бік міста.

 

Тут на них уже чекають тисячі туристів, які заповнюють усі можливі підвищення та площі, з яких добре видно повітряні кулі.

 

А пілоти тим часом змагаються у вправності, хто найнижче опуститься над містом.

 

Ті з них, які вже не вперше беруть участь у фестивалі, знають, як вразити глядачів, – проводять свої повітряні аеростати біля куполів церков, яких багато у місті.

 

Найкрутіше, вважають пілоти,  пролетіти в каньйоні річки Смотрич під 50-метровим мостом. Але для цього потрібен досвід і везіння, яке полягає у правильному вітрі.

 

22.05.2017