Громада села домоглась офіційного перепідпорядкування УПЦ КП.

 

Громада села Кинахівці на Тернопільщині перейшла до Київського патріархату з УПЦ (МП), інформує РІСУ.

 

Розпорядження №277-од про реєстрацію статуту цієї релігійної організації у новій редакції підписав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. У понеділок місцеві мешканці ввійшли до храму, де провели перше Богослужіння.

 

Перехід кинаховецької громади тривав з початку 2017 року і поштовхом до нього стали дві крадіжки: у храмі зникли гроші, а винних не знайшли. Тож 23 лютого і 4 березня провели збори і вирішили перейти до Київського патріархату.

 

На першу службу жителі Кинахівців запросили п’ятьох священників Київського патріархату на чолі із благочинним із Вишнівця о. Святославом Шевцем.

 

«Коли ми зайшли до церкви, то попередній настоятель Віталій Гурєв пробував пройти всередину, але чоловіки його не пускали. Він намагався прорватися, послизнувся, впав і тепер розповідає, що його побили, що він ще повернеться і все одно зайде в церкву. Тож ми вирішили чергувати – удень чоловіки й жінки, а вночі – тільки чоловіки. Також найняли приватну охорону. А так усе спокійно. Поліція була і зі Збаража, і з Тернополя. Вони подивилися документи, пересвідчилися, що все добре, і поїхали», – розповів житель села.

 

Наступне Богослужіння у сільському храмі кинахівецька громада уже УПЦ КП планує на неділю, 21 травня.

18.05.2017