Головною локацією «Майстерні міста» буде вулиця Валова.

 

«Майстерня міста-2017» цього року відбуватиметься у Львові з 5 по 16 червня. Головний павільйон «Майстерні» буде розташований за адресою вулиця Валова, 18а, навпроти культурно-мистецького центру «Музей ідей», інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

«Ми спільно з представниками управління охорони історичного середовища міської ради, Інституту просторового розвитку та GIZ, довго обирали локацію для цьогорічної «Майстерні міста». Хотіли, аби ця територія справді відображала головні принципи майстерні: відкритість, зручність, актуальність. Звісно, це місце повинно було бути поблизу зеленої зони, хоча б мінімальної. Ми орієнтувалися на локацію, яка б стала точкою притягання для різних груп населення, аби кожному було комфортно. Сподіваємось, що площа навпроти Музею ідей, яку ми затвердили як головну локацію, – стане хорошим майданчиком для усіх активностей, які ми плануємо реалізувати в рамках майстерні», – розповіли в «Інституті міста».

 

Також цього року «Майстерня міста» буде подорожувати різними районами міста: Рясне (площа перед перед ЛКП «Рясне-402», вул. Генерала Алмазова), Сихів (площа перед «Кінопалацом ім. О. Довженка», пр. Червоної Калини, 81), Левандівка (площа перед культурно-мистецьким центром «Супутник», вул. Повітряна, 2), Топольна-Замарстинів (площа перед СЗШ № 81 вул. Гетьмана Мазепи, 1а), Рогатка (площа перед Фабрикою повидла, вул. Богдана Хмельницького, 124).

 

На «Майстерню міста» відібрали проекти, націлені на покращення якості життя місцевої громади, що мають найбільшу соціальну значущість.

 

«Серед переможців є п’ять проектів, які спрямовані на розвиток локальних громад; чотири проекти з озеленення, охорони довкілля та енергоощадності; сім проектів, націлених на покращення громадських просторів; сім проектів, які передбачають залучення мешканців до розвитку міста; шість культурних проектів; два проекти зі збереження історичної спадщини; два проекти для людей з особливими потребами; вісім проектів з дитячої урбаністики та один, пов’язаний із розвитком транспорту», – повідомила менеджер проекту Марта Гладка.

 

Усього реалізують 41 громадський проект.

16.05.2017