Пісня білоруською мовою вперше пробилася до фіналу "Євробачення".

 

11 травня у Міжнародному виставковому центрі в Києві пройшов другий півфінал "Євробачення-2017".

 

На ньому оголосили 10 фіналістів із числа 18 конкурсантів, інформує "Детектор медіа".

 

Шоу наживо транслювали телеканал UA: Перший та офіційні сайти "Євробачення-2017" – Eurovision.tv і Eurovision.ua.

 

Згідно з оголошеними результатами, у суботньому фіналі співатимуть:

 

Болгарія, Крістіан Костов – Beautiful Mess

Білорусь, NaviBand – "Гісторыя майго жыцця"

Хорватія, Жак Худеков – My Friend

Угорщина, Йожеф Папаї – Origo

Данія, Аня Ніссен – Where I Am

Ізраїль, Імрі Зів – I Feel Alive

Румунія, Іллінка та Алекс Флореа – YodelIt!

Норвегія, гурт JOWST – Grab the Moment

Нідерланди, гурт O'G3NE – LightsAndShadows

Австрія, Натан Трент – Running on Air.

 

Не пройшли у фінал: Сербія, Тіяна Богічевіч – In Too Deep; Македонія, Яна Бурческа – DanceAlone; Мальта, Клаудія Фаніелло – Breathlessly; Ірландія, Брендан Мюррей – Dying To Try; Сан-Марино, Валентина Монетта і Джим Вілсон – Spirit of the Night; Швейцарія, гурт Timebelle – Apollo; Литва, гурт Fusedmarc – Rain of Revolution; Естонія, Койт Тоом і Лаура Пілдвере – Verona.

 

У другому півфіналі виступили дві країни з "великої п’ятірки" – Alma з Франції з піснею Requiem та Ізабелла Левіна Луін із Німеччини з піснею Perfect Life, а також репрезентант України як країни-господині "Євробачення-2017" – рок-гурт O.Torvald  із піснею Time. Ця трійка автоматично кваліфікувалася у фінал та мала право голосувати у другому півфіналі.

 

"Польське радіо" зауважило, що композиція "Гісторыя майго жыцця" гурту NaviBand – перша за час "Євробачення" пісня, що лунатиме білоруською мовою. "Для нас це має символічне значення, бо цією піснею ми хочемо розповісти нашу історію, показати традиції та культуру", – сказали учасники гурту.

 

На прес-конференції у Мінську NaviBand ствердив, що завдяки їхній пісні та участі у конкурсі "вдалося привернути увагу до білоруської мови".

 

9 травня відбувся перший півфінал "Євробачення-2017". До фіналу ввійшли представники з Австралії, Азербайджану, Бельгії, Вірменії, Греції, Кіпру, Молдови, Польщі, Португалії та Швеції. Артисти Албанії, Грузії, Ісландії, Латвії, Словенії, Фінляндії, Чехії та Чорногорії залишили конкурс. У першому півфіналі також виступили троє представників "великої п'ятірки" – Італії, Іспанії та Великої Британії.

 

Фінал відбудеться 13 травня.

 

12.05.2017