Середмістя стало пішохідним.

 

Сьогодні, 27 квітня, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив межі пішохідної зони в центрі міста, передає Бліц-Інфо.

 

Так, пішохідна зона з визначеними паркувальними місцями в історико-архітектурній частині міста затверджена в межах вулиць Галицька (від вул. Новгородської до ресторану «Фран-Ко»), Станіславська, Тринітарська, Шеремети, Старозамкова, Страчених Націоналістів, Вірменська, Труша, пл. Ринок та майдан Шептицького.

 

Вже з 1 травня буде заборонено наскрізний проїзд і обмежено в’їзд у пішохідну зону легковому та вантажному транспорту.

 

Винятки встановили тільки для спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, патрульна поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб); транспортних засобів організаторів масових заходів за наявності розпорядження міського голови або листа управління транспорту та зв’язку про забезпечення проїзду; транспортних засобів власників (співвласників) квартир і фізичних осіб, які постійно проживають та зареєстровані в межах пішохідної зони при пред'явленні документа, який підтверджує право власності, або документа, що підтверджує реєстрацію місця проживання в межах пішохідної зони (у разі, якщо доїзд можливий тільки через пішохідну зону), за умови їх паркування у внутрішніх подвір’ях та на прибудинкових територіях; транспортних засобів з метою паркування їх на паркувальних майданчиках в І паркувальній зоні.

 

Що ж стосується завезення товару в заклади торгівлі, що розташовані в межах пішохідної зони, то власників зобов'язують здійснювати завіз у період з 18 год. до 10 год.

 

У разі порушення правил стоянки і паркування у пішохідній зоні патрульна поліція буде евакуювати транспортні засоби.

27.04.2017