Зіновій Жовнір з ФДМУ визнав свою провину.

 

Сьогодні, 10 квітня, на засіданні в Івано-Франківському міському суді у справі екс-начальника Івано-Франківського регіонального відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра обвинувачений визнав провину і погодився дати свідчення, інформує Курс.

 

«Начальник Івано-Франківського регіонального відділення Фонду державного майна Зіновій Жовнір обвинувачується у зловживанні впливом (ч.2 ст.369-2) за сприяння в заниженні оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика", які готували до продажу», – ідеться в обвинуваченні, яке зачитав прокурор Володимир Мельник.

 

Як повідомляв Z, спочатку Зіновія Жовніра звинувачували в отриманні хабара в 20 тис. дол. за цю «послугу» – ст. 368 Кримінального кодексу України, однак згодом прокуратура обвинувачення пом'якшила

 

У суді обвинувачений зазначив, що зараз перебуває на пенсії за віком, не працює з жовтня минулого року.

 

«Суть обвинувачення зрозуміла. Вину визнаю у межах звинувачення», – заявив Зіновій Жовнір.

 

Захисники обвинуваченого попросили суд розглядати справу за спрощеним порядком, а сам Зіновій Жовнір погодився дати необхідні свідчення. Суддя Лев Кишакевич перепитав, чи Зіновій Жовнір усвідомлює, що у такому разі він не зможе подати апеляцію, – той підтвердив.

 

Після короткої перерви на нараду з адвокатами Зіновій Жовнір дав свідчення по суті обвинувачень. 

 

Як повідомляв Z, Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня на хабарі у 20 тисяч доларів. Усього ж за свої «послуги» зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» Зіновій Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів.

10.04.2017