Руслан Марцінків розповів, як його «хочуть відсторонити» з посади.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що конкуренти хочуть усунути його з посади та провести перевибори, пише Галка.

 

Як повідомляв Z, торік Руслана Марцінківа викликали до суду через позов добровольців – учасників АТО, проте сторони змогли домовитися. Зараз суд розглядає справу за обвинуваченням міського голови у тому, що він приховав інформацію в е-декларації.

 

«Спершу була хвиля протистояння з учасниками бойових дій. Ми десь витримали той удар, дійшли згоди, бо нам нема що ділити, вирішуємо конкретні питання. Зараз пішла хвиля використання правоохоронних органів. У боротьбі з ними є юридичні методи. Я борюся всіма законними юридичними методами, які є в державі. Розумію, це може не подобається, і є певний резонанс.

 

З іншого боку, я дуже зайнятий, маю по 10-15 зустрічей в день. Не завжди виходить прийти в суд. Зрештою, вважаю, що всі ці приводи, вони є надумані. Тобто коли за мурал Ірини Сеник, за те, що я був засновником Благодійного Фонду "Родина", складають аж два протоколи, я вважаю, що це дуже надумані приводи. Не здивуюся, якщо будуть ще протоколи. Але я борюся в межах чинного законодавства», – прокоментував Руслан Марцінків свою нез’яву в суді кілька разів поспіль.

 

Він також пояснив, що таким чином його хочуть усунути з посади.

 

«Все дуже просто. В законі пише – 2 адмінпротоколи, які доведені, і є штрафи сплачені – це відсторонення від посади на рік. В цьому випадку – це відсторонення і сценарій перевиборів. Однозначно, що влада центральна і представники олігархів в цьому зацікавлені, і загроза в цьому є», – заявив Руслан Марцінків.

10.04.2017