У місті відкрили реабілітаційний центр для дітей із порушеннями слуху.

 

На базі обласної дитячої клінічної лікарні запрацював центр реабілітації дітей із порушеннями слуху та мови. Центр став продовженням ініціативи головного лікаря Руслана Котурбаша та професора Івано-Франківського медичного університету Василя Поповича, які у 2013 році відкрили перший в Україні слухомовний кабінет, пише Репортер.

 

«За три роки ми встигли прооперувати 24 дитини, а 10 дітей вже навчаються у загальноосвітніх, а не спеціалізованих школах», – сказав Руслан Котурбаш.

 

Метою створення центру є надання допомоги дітям із порушенням слуху та мови шляхом проведення якісної діагностики сучасною апаратурою, консультативної та корекційної роботи спеціалістів. Серед них – сурдолог, невролог, аудіометрист, логопед, учитель-дефектолог та психолог.

 

У процесі проходження курсу реабілітації дитина отримає основні навички слухання, розуміння та спілкування. Центр забезпечений сучасним діагностичним обладнанням, яке дозволяє здійснювати обстеження дітей від двох місяців.

 

Закупівлю обладнання здійснили за кошти спонсорів: благодійного фонду «Угорщина піклується», «Свічадо», приватних підприємців Лариси Вальчишин, Ярослава Спетрука та Юрія Петрушка.

06.04.2017