MKK film service зніматиме в середмісті кіно за романом Андрія Кокотюхи.

 

Вчора, 4 квітня, у Львові компанія MKK film service зняла тізер до художнього фільму режисера Зази Буадзе «Адвокат із міста Лева». Стрічка буде створена за романом українського письменника Андрія Кокотюхи, інформує прес-служба кінокомпанії.

 

«У проекті є все, про що можна мріяти: закручений сюжет, "смачна" історична фактура (чудова архітектура Львова, костюми, реквізит початку минулого сторіччя), політична актуальність, персонажі з неповторюваним колоритом і головний герой, у якого є всі шанси стати українськими Шерлоком Холмсом, Перрі Мейсоном, Арсеном Люпеном та Ерастом Фандоріним разом взятими!» – розповідає Заза Буадзе.

 

Події в історичному детективі Андрія Кокотюхи відбуваються у 1908 році. Головний герой – молодий киянин Клим Кошовий. Він дивом врятувався з тюрми і тікає від російської царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів і могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху – зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти.

 

«До участі в проекті планується залучити акторів з Польщі та запросити польських оператора-постановника та художника-постановника», – каже продюсер MKK film service Олексій Карпенко. 

 

Роботу над фільмом «Адвокат із міста Лева» планують розпочати восени 2017 року.

05.04.2017