Депутати звільнили Парасковію Дворянин з посади заступника голови облради.

 

Депутати Львівської облради проголосували за дострокове припинення повноважень першої заступниці голови ЛОР Парасковії Дворянин. Таке рішення під час позачергового засідання підтримали 53 депутати, інформує Zaxid.net.

 

Парасковія Дворянин залишиться депутаткою облради, а заступником голови ЛОР стане депутат з іншої фракції. Нового першого заступника голови облради виберуть на цьому ж засіданні ЛОР.

 

Перед засіданням голова ЛОР Олександр Ганущин заявив, що питання відставки першої заступниці виникло через незадоволення діями фракції «Самопоміч».

 

«Є позиція політична. Вона вже неодноразово фіксувалася представниками медіа, починаючи з грудня місяця, стосовно незадоволення окремими діями фракції "Самопоміч" у Львівській обласній раді. Тому, я думаю, ні для кого не будуть несподіванкою питання, котрі можуть виникнути стосовно довіри чи недовіри до представника "Самопомочі" в президії», – пояснив Олександр Ганущин.

 

Під час свого звіту Парасковія Дворянин заявила, що на неї неодноразово чинили тиск, а їй самій дорікали за те, що фракція «Самопомочі» неправильно голосує.

 

Водночас депутати від фракцій «Батьківщини» та «Свободи» заявили, що не голосуватимуть за звільнення Парасковії Дворянин.

 

53 депутати підтримали пропозицію голови фракції «УКРОП» Петра Жукровського, який запропонував визнати роботу Парасковії Дворянин незадовільною і достроково звільнити її з посади першої заступниці голови облради. Ще троє проголосували проти цього, а семеро – утримались. Члени фракції «Самопоміч» не брали участі в голосуванні.

05.04.2017