Новий консул Польщі офіційно стає до роботи 8 квітня.

 

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольським, який від суботи, 8 квітня, офіційно приступає до виконання обов’язків, інформує прес-служба ЛМР.

 

Сторони обговорили можливості співпраці між Львовом і Польщею, а також обговорили економічну і політичну ситуацію. За словами Рафала Вольського, Польща зацікавлені інвестувати у Львів та реалізовувати спільні культурно-науково-суспільні проекти.

 

«Я дуже давно працюю в Україні. Маю дуже добрі спогади за сім років роботи в Україні. Львів – це місто, яке має особливу атмосферу», – зазначив Рафал Вольський.

 

Він додав, що консульство у Львові є найбільшою консульською установою Польщі у світі, і зацікавлене в активізації економічної й інвестиційної співпраці.

 

«Перший план – продовжувати добру роботу попередників. Оскільки є особливе значення Львова для України і польської культурної спадщини. Ми маємо низку культурних проектів. Треба співпрацювати у культурно-суспільно-науковому напрямах. Я знаю про нові виклики для вашого міста, пов’язані з екологією і господарюванням по сміттю. Будемо активізовувати економічну співпрацю. Ми готові допомагати, польські фірми мають хороший досвід у сфері роботи з ТПВ», – зазначив Рафал Вольський.

 

Наприкінці зустрічі міський голова Львова подякував Вєславу Мазуру, який від жовтня 2015 року і досі працював Генеральним консулом Республіки Польща у Львові, за якісну та активну співпрацю.

 

Рафал Вольський протягом 2000–2006 обіймав посаду консула, керівника економічно-торгового відділу Генерального консульства РП у Мюнхені (від 2002-го в ранзі радника). З 18.07.2010 до 06.09.2015 – керівник консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні (І радник, з 01.07.2015 – радник-посланник; 10.01.2012 отримав звання Генерального консула). З 07.09.2015 до 31.03.2017 – заступник глави місії, Посольство Республіки Польща в Україні.

04.04.2017