Судова епопея з приміщенням на вул. Чорновола триває.

 

Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області про звільнення єпархією УПЦ МП орендованих приміщень на вул. Чорновола, 8, повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

«Не здаємося! Громада хоче бачити в центрі Івано-Франківська садочок, а не московську церкву. Сьогодні Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області про звільнення церквою орендованих приміщень», – йдеться у повідомленні.

 

Раніше Верховний суд відмовив Івано-Франківському виконкому в перегляді постанови Вищого господарського суду України. На думку представників Феміди, подана заява є необґрунтованою, а її доводи не підтверджені матеріалами.

 

Конфлікт між владою та священнослужителями виник кілька років тому. Московський патріархат зобов’язувався повернути місту приміщення, коли буде збудовано новий храм. Храм є, проте будівля на Чорновола таки залишилась у користуванні УПЦ МП.

03.04.2017