Помер вокаліст і засновник "Перкалаби" Федот.

 

Помер засновник і багаторічний фронтмен івано-франківського гурту "Перкалаба" Андрій Федотов, відомий публіці на прізвисько Федот.

 

Про це йдеться на сторінці гурту Gogodzy Ganski, заснованого Федотом після його відходу із "Перкалаби".

 

"Пан Бог покликав Федота до себе, на небі теж люблять гарну музику. Спочивай з миром, брате", – пишуть колеги Андрія на сторінці колективу.

 

Федот на концерті пам'яті Сергія Кузьмінського в Києві у 2011 році. На Андрієві – реґлан, із яким Кузя виходив на концерт-reunion "Братів Гадюкіних" у 2007 році

 

"Великий Артист покинув Землю. Без тебе буде не так", – написав Олег "Мох" Гнатів, продюсер "Перкалаби", на сторінці групи Perkalaba Familia.

 

Видання Cultprostir, покликаючись на інформацію, отриману від друзів Федота, пише, що причиною смерті став серцевий напад.

 

Андрій востаннє вийшов на сцену 17 березня у київському арт-пабі "Бочка на Подолі". На 6 квітня у команди "Ґоґодзи Ґанскі" був запланований концерт у Варшаві. Днями Андрій Федотов проанонсував його на своїй сторінці у Facebook постом: "Знову наша Польща. ЇДЕМ!!!".

 

Андрій Федотов разом із музикантом Яремою Стециком і продюсером Олегом Гнатівим стояли біля витоків "Перкалаби". Датою створення команди вважається 1998 рік. Найвідоміші альбоми "Перкалаби" – "Горрри!" (2005) і "Говорить Івано-Франківськ!" (2007).

 

Наприкінці 2013 року Федотов зі Стециком пішли з "Перкалаби". Якийсь час хлопці грали у сайд-проекті гурту – "Перкалабські придатки".

 

У 2014 році Федот заснував власний колектив "Ґоґодзи Ґанскі", з яким багато гастролював в Україні та Польщі.

 

03.04.2017