Директор НАБУ розповів про процес перевірки Садового.

 

Національне антикорупційне бюро України наразі не бачить підстав для свого втручання у справу щодо посадовців Львівської міської ради й Андрія Садового.

 

Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції у Львові, відповідаючи на питання про інтерес НАБУ до "грибовицької справи".

 

"Там Генеральна прокуратура проявила ініціативу. Там генеральний прокурор заявляв про підозру (можливе оголошення підозри Андрієві Садовому, – Z) і тому подібне. Ми не займалися", – заявив Ситник.

 

"Я особисто знаю цю ситуацію зі ЗМІ. І коли ми почали думати, чи включатися у цей процес, чи ні – побачили, що Генеральна прокуратура включилася сама. Можливо, вони бачать свою компетенцію. Мабуть, так воно і є, скоріш за все", – зауважив директор НАБУ.

 

Водночас Артем Ситник закликав журналістів звертатися до бюро, якщо їм відомо про корупційну складову злочинів мерії. "Якщо є бажання, якісь матеріали – направляйте: ми розглянемо, подивимося, чи нема там нашої компетенції", – додав очільник бюро.

 

Відповідаючи на питання про звернення самого Андрія Садового до Національного антикорупційного бюро з закликом перевірити його діяльність на посаді голови міста, Артем Ситник сказав, що подібні заяви здебільшого спрямовані на піар-ефект.

 

"Щодо цих заяв – "Прошу мене перевірити..." – я багато разів казав: для чого вони пишуть це? Вони пишуть для того, щоби потім, два дні після подачі цих заяв, казати: "Я подавав заяву, а ніякої кримінальної справи немає – тому я себе відбілив внаслідок таких дій". Таких заяв дуже багато. І всі вимагають відповіді на них. Ми виходимо з того, що заяви перевіряємо; якщо є там склад злочину – реєструємо провадження і розслідуємо. Конкретно по цій заяві ми проводимо перевірку не на підставі заяв; ми проводимо перевірку на підставі того, що, можливо, вважаємо – є підстави говорити про наявність складу злочину", – зазначив Ситник.

 

"Чи проводилася перевірка по Садовому? Вона проводиться, але не в рамках цих заяв, а в рамках наших повноважень", – підсумував директор НАБУ.

 

31.03.2017